Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем а GT 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем а GT 1.9jtd

Здавейте колеги.
    Започвам малко с предистория за колата.Пристигна от Италия без капка масло и вода в нея.Оказа се счупена турбина и спукан воден радиатор.Разглобих я цялата-свалих турбината и главата и смених всичко,нов картридж,гарнитура на глава с гумички и напасване на клапани.Нов ангренаж,помпа,ремъци и ролки,термостат.Почистен ЕГР и смукателен колектор и т.н.
    Проблема е,че при стартиране на мотора на празен ход държи 1500 оборота и не падат.Оборотите спадат само и единствено ако натисна спирачката продължително или сваля стоп машинката,но тогава нямам гас.Чека ми свети но с Делфито което ползвах ми изписва незнайна грешка.За мен колата е в авариен режим защото при опит за шофиране с мъка стига до 3000 оборота и тва е.Кажете къде евентуално за търся прооблема.Знам че трябва да я закача и прочета като хората,но това ще стане след понеделник може би.Мисля че имам и проблем с дюза защото на празен ход тресе и не се форсира както трябва,при откачване на конекторите на дюзите на 2 цилиндър почни няма разлика в работата.
    Ще съм благодаен на всякакви мнения и насоки

Колеги имам огромна молба.
    Дали някой от Вас който разполага с Fiatecuscan ще има желанието да дойде до мен и да я закачим,че вече незнам кво да я правя.Свалях и дюзите да ги нося на проверка и всичко им е наред.

Comment

Колега ако напишеш и от къде си,
      ще е полезно за тези които биха жела ли да ти помогнат.
      156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
      KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
      Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
      Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
        Колега ако напишеш и от къде си,
        ще е полезно за тези които биха жела ли да ти помогнат.
        Сари забравих.
        От София съм.Колата е в Люлин9

Comment

Комшия съм ти така че пиши и ще я закачим тая Събота-Неделя. Ти ккаво искаш да гледаш всъщност ?
          Last edited by Ivaelo; d.m.y г., 18:50.

Comment

Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
            Комшия съм ти така че пиши и ще я закачим тая Събота-Неделя. Ти ккаво искаш да гледаш всъщност ?
            Колега имаш Л.С.

Comment

Малко раздвижване по темата.
              Днес закачихме колата с колегата който се отзова за което му благодаря и тук.
              Грешката която дава колата е p0651 Sensor power supply 2.
              Другото което видяхме е,че ЕГР-а не работи соленойда седи си но 0% без значение на какви обороти е мотора.
              Нека колегите с опит да ме насочат къде да наблегна в търсенето на проблема.
              Ще съм благодарен на всеки с насока за решаване на проблема.
              Last edited by fiemifero; d.m.y г., 22:27.

Comment

Колеги може ли някой да даде схема на масите на колата?

Comment

Колега стига със простите български начини..иди в сервиз..поне тука форумните са доста добри..и да ти е мирна главата...това не е да сменяш чистачка и т.н. Върви да ти оправят колата, че после пак Алфите се чупели...
                  147 1.6TS 2005 120bhp.
                  The beauty is real...you just have to find it!

Comment

Първоначално публикувано от fiemifero Покажи съобщение
                    Колеги може ли някой да даде схема на масите на колата?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Hristiyan Покажи съобщение
                      Колега стига със простите български начини..иди в сервиз..поне тука форумните са доста добри..и да ти е мирна главата...това не е да сменяш чистачка и т.н. Върви да ти оправят колата, че после пак Алфите се чупели...
                      Колега много си прав но нямам възможност в момента.
                      Иначе свалих одеве ЕГРа и соленоида си е наред не е блокирал и при подаване на 12V си отваря и затваря без проблем.Утре ще прегледам инсталацията около него и ще замеря има ли ток на буксата.
                      Все още ми трябва схема на масите.

Comment

И все пак сервиз му е майката...
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Със сервиз всеки знае. А с тази грешка и в сервизите ще има проба-грешка.
                          Това при тия жтд-та се получава най-често от проблемен модул по 5 волтовата референция от ЕКУ-то.
                          Започвай да откачаш датчиците един след друг докато видиш, че тая грешка ще изчезне и ще остане само грешка, свързана с откачения сензор/изпълнителен механизъм.
                          Отделно, което би трябвало да си проверил до сега, е самото 5 волтово напрежение колко е всъщност. Най-вероятно ще бъде по-ниско, заради окъсил сензор по захранващата шина.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Със сервиз всеки знае. А с тази грешка и в сервизите ще има проба-грешка.
                            Това при тия жтд-та се получава най-често от проблемен модул по 5 волтовата референция от ЕКУ-то.
                            Започвай да откачаш датчиците един след друг докато видиш, че тая грешка ще изчезне и ще остане само грешка, свързана с откачения сензор/изпълнителен механизъм.
                            Отделно, което би трябвало да си проверил до сега, е самото 5 волтово напрежение колко е всъщност. Най-вероятно ще бъде по-ниско, заради окъсил сензор по захранващата шина.
                            Анджък,аферим,това е точно така,само че на италианките това не се случва,както при френските коли например,е ясно е че има изключения но...........

---------- Post added at 16:11 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Първоначално публикувано от fiemifero Покажи съобщение
                            Колега много си прав но нямам възможност в момента.
                            Иначе свалих одеве ЕГРа и соленоида си е наред не е блокирал и при подаване на 12V си отваря и затваря без проблем.Утре ще прегледам инсталацията около него и ще замеря има ли ток на буксата.
                            Все още ми трябва схема на масите.
                            Пробвай това което ти каза Боби,датчиците с 5 волта захранване не са много...........но все пак си е хубаво да я погледне човек,който разбира от диагностика,а не от четене на грешки..............Успех.
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

http://www.ebay.co.uk/itm/FUEL-HIGH-...-/281703300293

На туй залагам, но след като не съм спец не се наемам да го съветвам. Бих го свалил, почистил и евентуално с контактен спрей. След това бих продължител да го мъдря.

Comment

Working...
                              X